Dream Reality aanwezig tijdens de TT in Assen

Wij rijden in oktober 2011 naar Banjul in The Gambia voor Riders for Health, zoals je ook kunt lezen op de website van de Stichting Riders for Health Benelux. Zoals de geplande route er nu uitziet doen we daar 18 dagen over. Omstandigheden onderweg kunnen ervoor zorgen dat we meer tijd nodig hebben om Banjul te bereiken zoals de groep Challengers in februari ervoer  toen ze in een grensconflict tussen Senegal en Gambia belandden.

De auto waarmee we gaan, onze Desert Beagle, wordt bij aankomst geschonken aan Riders for Health in Gambia inclusief alle accessoires en reserve onderdelen. De Riders in Gambia – waar we ook tijdens onze voorbereidingen email contact mee onderhouden na ons bezoek in februari 2011 – zullen de wagen gaan inzetten als recovery vehicle, mobiele workshop en mogelijk als mobiele dokterspost. De Desert Beagle wordt door ons in ieder geval zo multifunctioneel mogelijk geprepareerd. In de diverse blogs kun je lezen wat we al gedaan hebben en wat we nog gaan doen om dat te realiseren.

De doelstelling van Riders For Health is het leveren van betrouwbare voertuigen die ingezet worden om overal in Afrika medische zorg te kunnen verlenen hoe onherbergzaam of afgelegen het gebied ook is. En, dat die voertuigen ook blijven functioneren zonder kapot te gaan (zero-breakdown system). In de 20 jaar dat Riders nu in Afrika actief is heeft zij keer op keer bewezen die doelstelling te kunnen realiseren. Een van de succesfactoren van het Riders programma is logistiek en onderhoud. Zorgen dat er reserve-onderdelen zijn en zorgen dat (preventief)onderhoud volgens een strak schema wordt uitgevoerd.

Het lijkt zo simpel en eenvoudig. Een voertuig dat goed wordt onderhouden en waar met verstand mee wordt gereden gaat veel langer mee dan een voertuig dat deze mechanische zorg moet ontberen. Dit levert ook een hoge ROI op wat minstens net zo belangrijk is omdat financiële fondsen beperkt zijn en de behoeften (zorgverlening) zeer hoog. Daar waar Riders actief is, is de gezondheidszorg met 500% verbeterd.

Onderhoud wordt zoveel mogelijk ter plaatse verricht. De bestuurders – meestal zorgverleners – behoeven dus niet hun regio te verlaten om naar een verafgelegen service punt te komen maar krijgen net als hun patiënten de mechanische zorg thuis verleend door goed opgeleide technici. Dit kan in principe dus ook tijdens een consultatiesessie van de zorgverlener aan een afgelegen dorp zijn op voorwaarde dat het service voertuig daar ook kan komen. De Desert Beagle is zo’n voertuig. Bovendien kunnen extra hulpgoederen voor de zorgverlener of het dorp meegenomen worden waardoor de zorgverlener ook daarvoor geen grote afstanden behoeft af te leggen.

Dit scheelt niet alleen veel wachttijden voor de zorgverlener die daardoor meer patiënten kan bezoeken en ook meer tijd voor ze heeft, het minimaliseert ook het aantal kilometers dat hij of zij met zijn voertuig moet afleggen. En daarmee wordt ook de levensduur van het voertuig verlengd.

Riders werkt uitsluitend met lokale medewerkers; arbeidskrachten heeft men genoeg in Afrika, het ontbreekt ze alleen aan middelen. Het leveren van de middelen in de vorm van materialen en opleiding/adviezen is wat Riders bijdraagt. In ons geval leveren wij de auto en kunnen hen adviseren in het duurzaam gebruik van de Desert Beagle en zijn uitrusting.

Dream Reality rijdt voor Riders

Dream Reality rijdt voor Riders in de Antwerpen-Banjul Challenge

Als je meer wilt weten over Riders for Health in Gambia of persoonlijk wilt kennis maken met de Stichting of ons: kom naar de Dutch TT. Wij zijn daar alle dagen aanwezig. Wilt je weten hoe jij een bijdrage kunt leveren aan het werk van Riders of de verdere optimalisatie van de Desert Beagle in de vorm van uitrustingsmaterialen of reserve-onderdelen:  spreek een van de duidelijk herkenbare Riders vertegenwoordigers aan. De Desert Beagle staat er ook.

Dit bericht is geplaatst in Actueel, Auto, Riders4Health, Sponsor, Voorbereidingen. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Dream Reality aanwezig tijdens de TT in Assen

 1. Hallo Gijs en Karin,
  Toch nog tijd gevonden jullie site te bekijken, ondanks de drukke voorbereidingen voor de TT.
  Ziet er werkelijk prachtig uit ! Goede, duidelijke berichten.
  Heel veel succes gewenst met de TT, en we spreken elkaar !
  Liefs,
  Anita

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>