Desert Beagle – Foxwing

Foxwing in uitgezwaaide toestand

Foxwing

We hebben de Desert Beagle laten uitrusten met een aantal voorzieningen om niet alleen de reis naar Gambia te veraangenamen maar ook, of misschien wel juist, de eindgebruiker van middelen te voorzien die een duidelijke meerwaarde hebben in het gebruik van het voertuig. De foxwing is er één van. In de komende tijd zullen we deze accessoires één voor één de revue laten passeren.

De foxwing is een uitklapbare luifel die naast en achter de auto als een enorme vleugel uitgezwaaid kan worden en letterlijk de bestuurder en anderen onder haar beschermende vleugels neemt. Bescherming tegen zon of regen, twee natuurelementen die Gambia bepaald niet vreemd zijn.

uitgeslagen foxwing van links achter gezien

Foxwing uitgeslagen

Wij hebben gekozen voor een “links” exemplaar – dit met het oog op de richting die de achterdeur opdraait als deze open staat. Hierdoor ontstaat een overkapte L-vormige werkruimte waarbij de achterruimte van de auto vrij benaderbaar is. Het geheel kan ook nog uitgebreid worden met extentionluifels waardoor de overkapping of groter wordt of er min of meer een gesloten tent achter en naast de wagen ontstaat. Meer privacy, meer beschutting.

De constructie van de foxwing staat toe dat in geval van rustig weer de vleugel binnen enkele minuten door één persoon opgezet kan worden. Bij wind of regen is het een klus voor twee personen omdat het een behoorlijk grootzeil met een viertal ribben is, opgehangen aan één vierdeling scharnier. Je kunt de wing dan niet in één beweging uitlopen maar moet dat rib voor rib doen waarbij iedere rib stevig verankert moet worden met behulp van de meegeleverde staanders en scheerlijnen.

Foxwing van rechterzijde bezien

Foxwing wordt geankert aan het roofrack

De handel weer afbreken en opbergen is even eenvoudig als het opzetten maar ook hier verdient het aanbeveling dit rib voor rib te doen met z’n tweeën. De eerste pinksterdag was een prachtige dag om dit alvast eens te oefenen. En dat gaan we nog wel een paar keer doen; gewoon om te oefenen zodat als we straks ergens in de woestijn staan aan het einde van een lange vermoeiende dag dat razendsnel blind kunnen. Ongeveer net zo snel als in het filmpje maar dan zonder dat er in is geknipt.

Sponsor bijdrage

Als er mensen zijn die iets aan de auto en aan Riders for Health in Gambia willen bijdragen dan stellen wij het schenken van de genoemde extentionluifel(s) bijzonder op prijs. Om het zoeken te vereenvoudigen:FOXWING AWNING EXTENSION. Ook te vinden op Trecx.com .

Dit bericht is geplaatst in Auto, Materialen, Sponsor, SponsorTIP. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>